Pellet kachels

Een houtkachel maar dan in een moderne variant. Dus echte fysieke verbranding van hout. Grootverschil met de houtkachel is dat er geen fysiek hout wordt verbrand, maar pellets. Dit zijn kleine houtkorrels die samengeperst zijn. Met als voordeel een hele schone verbranding. Meer warmte, minder uitstoot. Deze houtpallet korrels zijn ook verkrijgbaar bij Ab van den Berg!

Verduurzaming

Een pellet kachel past perfect in het plaatje om te verduurzamen. Deze kachels kunnen namelijk aangesloten worden op de cv-installatie. Een geautomatiseerd systeem doseert de pellets. Vervolgens verwarmt de kachel door middel van een buizensysteem het water in het radiator of vloerverwarming systeem. Kortom: de sfeer en beleving van een haard met wel heel veel duurzame voordelen.

Benieuwd naar de mogelijkheden van pellet kachels. En wilt u weten wat de genoemde verduurzaming voor u kan betekenen. Kom dan eens langs in onze showroom. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden van pellet kachels.

Maatregelen van de overheid

Vanuit de overheid zijn tal van maatregelen genomen om Nederland te verduurzamen. Tegelijk willen we samen van het gas af. Mede vanwege de problemen in Groningen. Daarom is het mogelijk om subsidie te krijgen op de aanschaf van een pellet kachel. Deze moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen:

- De kachel is bestemd voor de productie van warmte.
- De kachel wordt automatisch gestookt op houtpellets.
- De kachel heeft een gesloten voorkant.
- De kachel voldoet aan de norm EN 14785 en heeft een vermogen van 5 tot 500 kW.
- De kachel wordt geïnstalleerd door een deskundige installateur.
- De uitstoot van de kachel voldoet aan de vastgestelde emissie-eisen voor pellet kachels. Dit moet vastgesteld zijn door een geaccrediteerde instelling.

Wordt de subsidie toegekend, dan krijg u €50 subsidie per kW vermogen met een minimum van € 500,-

Direct contact opnemen of een afspraak maken?

Gratis magazine

In ons magazine vind u een groot deel van onze gerealiseerde projecten.

Afspraak maken

Maak een showroom afspraak en ontvang advies op maat van een van onze medewerkers.

Element 4
Jacobus

Gratis magazine aanvragen

Showroom afspraak maken