Onze merken

Onze gerenommeerde merken

Bij Ab van den Berg hebben wij onze merken haarden & kachels zorgvuldig geselecteerd zodat wij altijd kwaliteit kunnen garanderen.

Of u nu op zoek bent naar een houtkachel, gashaard, pelletkachel, elektrische haard of bio-ethanolhaard? In onze showroom in Barneveld helpen wij u graag bij het kiezen van het juiste model. Maak vooraf eenvoudig een afspraak via onze website!

Onze merken

Een haard of kachel vormt een rustpunt in ieder interieur. Het knetteren van het hout, de warmte van het vuur werkt sfeerverhogend in iedere woonomgeving. Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste kachel of haard. 

Altech

Bijna vijftig jaar geleden begon Altech met het importeren van de eerste vrijstaande speksteenkachels uit Amerika. Geïnspireerd door de unieke eigenschappen van deze kachels, besloten zij zelf, in het hart van Nederland, speksteenkachels te ontwerpen en produceren. Met succes, want al meer dan vier decennia lang maakt Altech in Hoevelaken robuuste kachels van speksteen.

Bocal

Vanaf het begin heeft Bocal zich voortdurend gericht op innovatie en vernieuwing, waardoor alle gaskachels in het assortiment zijn uitgerust met de nieuwste technieken.

Charlton & Jenrick

“Best of British fires, fireplaces & stoves” – dat is de krachtige slogan van Charlton & Jenrick. Deze slogan alleen al roept een gevoel van warmte op. Sinds 1986 is Charlton & Jenrick een toonaangevend producent van houtkachels, gashaarden en elektrische haarden.

Cocoon Fires

Cocoon Fires

Cocoon Fires produceert eigentijdse haarden die zowel een stijlvolle vorm als een functie combineren om een voortreffelijke omgeving te creëren. Veelzijdig in alle opzichten: hangend, aan de muur bevestigd of vrijstaand, ons assortiment haarden biedt eindeloze mogelijkheden voor je binnen- of buitenruimte.

Dimplex

Het merk Dimplex is onderdeel van Glen Dimplex. Ons bedrijf maakt deel uit van de Glen Dimplex Group, een Iers familiebedrijf. Wereldwijd is de Glen Dimplex Group de grootste fabrikant van elektrische haarden en kachels.

Dovre

Dovre is een Belgisch familiebedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en verkoop van hoogwaardige gietijzeren haarden en kachels. Met een leidende positie in de wereld van het gieten van ijzer, staat Dovre bekend om zijn kachels met bijzonder design, uitstekend rendement en optimale verbranding.

DRU

Warmtevoorziening heeft altijd een essentiële rol gespeeld door de geschiedenis heen. Het is dan ook niet verrassend dat een van de oudste bedrijven in Nederland een kachelfabrikant is: Dru Fire, voorheen bekend als Diepenbrock & Reigers Ulft. Al sinds 1754 staat Dru Fire synoniem voor topkwaliteit.

Duroflame

In 2014 werd Duroflame opgericht door Aldrik Sebens. Vanaf het begin onderscheidde deze oer-Hollandse kaaskop zich op de pelletkachelmarkt met stijlvolle producten die qua design sterk lijken op traditionele houtkachels.

Edilkamin

Edilkamin&Co., sinds 1963 leider in de sector hout- en pelletverwarming, heeft zich als fabrikant van open haarden ontwikkeld naar maker van technologie voor de steeds ecologischere en voordeligere verwarming van woningen. Met aandacht voor de behoeften van een voortdurend evoluerende markt, stelt het bedrijf technologisch geavanceerde oplossingen voor met een bijzonder verzorgd design, in lijn met de modernste eisen!

EK63

EK63

EK63 is het nieuwe merk van Edilkamin&Co, met slimme oplossingen voor de nieuwste generatie betaalbare verwarming. De beste technologieën van vandaag zijn nu voor iedereen toegankelijk. Pelletkachels en inzetkachels met geïntegreerde Wi-Fi staan direct in contact met de gebruiker, waardoor deze op elk moment het gewenste comfortniveau in huis kan kiezen. Het verlangen naar geavanceerde technologie gaat hand in hand met besparingen, met oog voor een groenere

Element4

Ab van den Berg Haarden & Kachels is een dealer van Element4, een opvallend merk met een sterke nadruk op design. Element4 is een volledig Nederlands merk, waarbij het kenmerkende Dutch Design duidelijk naar voren komt in een uitgebreide collectie haarden.

Faber

In 1844 ontstak Jan Gerrits Faber het vuur in het Friese Franeker. Vanuit zijn smederij legde hij de basis voor het uitgebreide aanbod aan haarden en kachels van vandaag. Met meer dan 175 jaar aan ervaring staat Faber synoniem voor echt vakmanschap in haarden en kachels.

Fair Fires

Fair Fires is trots om eindelijk een elektrische haard te presenteren die aan hun hoge standaarden voldoet, en daarom dragen deze haarden hun eigen naam. Dit is de nieuwe generatie van uiterst efficiënte, betrouwbare en stijlvolle elektrische haarden van topkwaliteit. Ze vormen de eyecatcher in elke woning.

Icon Fires

Icon Fires

Icon Fires stelt de norm voor luxe bio-ethanol haarden met geavanceerde niveaus van prestatie, functionaliteit en verfijning. Icon Fires haarden zijn een stijlvolle toevoeging aan binnen- en buitenruimtes. Ze openen een wereld van creatieve mogelijkheden om de grenzen van haard design te verleggen.

Janco de Jong

Janco de Jong, afkomstig uit Oldeberkoop, is de oprichter van het gelijknamige bedrijf, dat nu gevestigd is in Gorredijk. In 1978 besloot Janco de Jong van zijn passie zijn beroep te maken en startte hij een siersmederij. In de beginjaren lag de focus voornamelijk op het vervaardigen van siersmeedwerk, zoals lampen, kandelaars, kunstobjecten, hekwerken en schoorsteenkappen. In 1981 tekende hij op een stuk board in zijn werkplaats het ontwerp voor een houtkachel. Het prototype resulteerde tot de geboorte van de eerste Janco de Jong houtkachel!

Jydepejsen

Op het eerste gezicht een bijzonder merk. Ongetwijfeld vanwege de merknaam: Jydepejsen. Dit Deense houtkachelmerk staat bekend om zijn hoogwaardige kwaliteit, unieke technologieën en herkenbare design. Jydepejsen is geen nieuwkomer. Sinds 1979 heeft het een vooraanstaande positie verworven als merk voor hoogwaardige houtkachels. Het opvallende luchtregelsysteem is slechts één voorbeeld van de innovatieve benadering van het merk.

Kalfire

Met de tweede generatie aan het roer heeft Kalfire zich anno 2024 ontwikkeld tot een wereldwijde speler op het gebied van haarden, waarbij de focus ligt op sfeer, esthetiek en duurzaamheid. Kalfire is ervan overtuigd dat vuur een gevoel van rust en verbondenheid creëert. De diepgaande en duurzame banden die ontstaan wanneer het vuur wordt ontstoken, stellen mensen in staat om tot rust te komen, zich te ontspannen met vrienden en familie, en echte connecties te ontwikkelen.

Nestor Martin

Bij Nestor Martin streven ze er voortdurend naar om traditie te verenigen met een voortdurende zoektocht naar technologische innovatie en verbetering van kwaliteit. Elke kachel van Nestor Martin profiteert van de ongeëvenaarde expertise die al 150 jaar van generatie op generatie wordt doorgegeven. 

Olsberg

Traditie en innovatie zijn voor Olsberg GmbH geen tegenpolen, maar complementaire principes die elkaar altijd hebben versterkt. Terwijl traditionele waarden zoals kwaliteit en duurzaamheid de basis vormen, worden visionaire producten gecreëerd door nauwkeurige marktobservatie, een gevoel voor inventiviteit en innovatieve technologieën.

Spartherm

Begin jaren 1980 realiseerde oprichter Gerhard Manfred Rokossa zijn droom om zelf een open haard te bouwen van ongebruikte klinkers. Hij ontwikkelde een soort bescherming tegen de vervelende rondvliegende vonken. Het idee van een gesloten haard met een kijkvenster was geboren.

Thermorossi

Thermorossi, gevestigd in een provincie die bekend staat om zijn tradities in de metaalbewerking en openstaat voor moderne technologie, werkt al 50 jaar met succes in de verwarmingssector en is nu een van de toonaangevende en geavanceerde Europese bedrijven in de productie van kachels, fornuizen voor centrale verwarming en boilers.

Wanders

In de jaren ’60 richtte Henk Wanders Wanders Fires & Stoves op. Hij kocht een oude boerderij in Netterden, Gelderland, waar hij begon met metaalbewerking. Zijn producten werden al snel populair vanwege hun voortdurende integratie van vooruitstrevende technologische ontwikkelingen.

Xaralyn

Wilfred Kos was al op jonge leeftijd gefascineerd door haarden. Uiteindelijk zag hij in bio-ethanol de oplossing om in elke ruimte een haard te kunnen plaatsen, wat voorheen alleen voor een selecte groep mogelijk was. Met de introductie van bio-ethanol als brandstof voor haarden, verviel de noodzaak van een rookkanaal. Hiermee werd hij een van de eerste pioniers van bio-ethanol haarden in Europa.

Onze werkwijze

Onze specialisten helpen u graag

De historie van het bedrijf gaat ver terug in de geschiedenis en start met de overname van de brandstoffenhandel door Ab van den Berg. In de afgelopen jaren is het al bestaande klantenbestand alsmaar uitgebreid op de bekende locatie aan de Van Zuijlen van Nieveltlaan 33. Vooral vaste klanten uit Barneveld en omstreken weten al jaar en dag hun weg te vinden naar Ab van den Berg Brandstoffen.

Vraag het aan één van onze specialisten!

Informatie aanvragen