Heeft een houtkachel onderhoud nodig?

Onderhoud van een houtkachel

Hartstikke gezellig natuurlijk, een houtkachel! Maar naast de gezelligheid heeft een houtkachel onderhoud nodig om goed te blijven branden. Wij vertellen u graag meer over het onderhoud van een houtkachel.

Om te beginnen is het verplicht om uw houtkachel één keer per jaar te laten vegen door een erkende schoorsteenveger. Wij raden aan om dit zelfs twee keer te laten doen. Wanneer u de schoorsteen niet laat vegen, kan dit problemen opleveren, zoals een schoorsteenbrand.

Het is aan te raden om ieder jaar één keer het binnenwerk uit de kachel te halen en dan met een as stofzuiger al de as uit de kachel te verwijderen. 

Daarnaast hangt het er een beetje vanaf hoeveel u de kachel gebruikt. Maar het is goed om in ieder geval wekelijks de ruitjes schoon te maken, want hoe langer u hiermee wacht, hoe moeilijker het wordt om de zwarte laag te verwijderen. Ook is het belangrijk om wekelijks de aslade leeg te halen. Bent u een intensieve houtstoker? Dan is het goed om deze stappen iedere dag een keer te herhalen.

Dit zijn natuurlijk niet de leukste klusjes, maar des te beter u uw kachel goed onderhoudt, des te langer kunt u genieten van uw houtkachel en een gezellig, knisperend houtvuur!

Onderhoud houtkachel

Neem contact op

Mocht u nog vragen hebben over het onderhoud aan uw houtkachel? Neem dan gerust contact met ons op!

Heeft u vragen?

Vraag het aan één van onze specialisten!

Deel dit bericht

Vraag het aan één van onze specialisten!

Informatie aanvragen