Onze merken

Altech

Vooruitstrevend en innovatief

De speksteenkachels van Altech worden opgebouwd in Hoevelaken, steen voor steen met de hand. Altech streeft naar het allerbeste en gebruiken daarom alleen zuivere speksteen van topkwaliteit. Met vakmanschap als kernwaarde, bieden deze kachels het beste van Hollands ambacht.

Gemaakt van minimaal 80% natuurlijke materialen, zijn de speksteenkachels een toonbeeld van duurzaamheid. Speksteen, een natuurproduct met unieke eigenschappen, zorgt voor de fijnste en gezondste warmte, en daarom kiezen we enkel voor dit materiaal.

Onze modellen

Haarden en Kachels van Altech

Op zoek naar een Altech kachel in de omgeving van Barneveld? Wij helpen u hier graag bij het vinden van de juiste kachel of haard. Benieuwd naar verschillende modellen? Bekijk ze alvast via de onderstaande button!

A+
altech-max-w-depot-thumbnail

Altech MAX W Depot

 5.194,00

A+
altech-nobles-pelletkachel-thumbnail

Altech Nobles Pelletkachel

 4.538,00

A+
altech-torus-pelletkachel-thumbnail

Altech Torus Pelletkachel

 4.888,00

A
altech-ecosy-basis-thumbnail

Altech Ecosy Basis

 4.037,00

Prachtig vuur én gezonde warmte

Speksteen houtkachels

Met een houtkachel van speksteen geniet u van een prachtig houtvuur en heerlijke, gezonde warmte. Deze houtkachels combineren de kracht van speksteen met innovatieve technieken voor duurzame en eenvoudig te bedienen kachels die minimaal hout verbruiken en maximale warmte en sfeer bieden.

De infraroodwarmte van een speksteen houtkachel is intens en vergelijkbaar met die van de zon, verwarmt objecten en ruimten gelijkmatig, en voorkomt koude meubels en droge lucht. Bovendien werkt speksteen als een accu, die warmte opslaat en uren na het doven van het vuur blijft afgeven. Dit verhoogt de warmteafgifte per houtblok, wat zowel milieuvriendelijk als kostenbesparend is.

Uniek én eenvoudig

Speksteen pelletkachels

Ervaar de vele voordelen van de unieke speksteen pelletkachels van Altech: eenvoudig te bedienen, prachtig vlammenspel en intense, gezonde warmte.

Deze kachels werken zonder stroom dankzij een gepatenteerd micro-vergassingssysteem, wat zorgt voor een schone verbranding en hoog rendement. Zonder ventilatoren zijn ze stil en storingsvrij. De infraroodwarmte van speksteen verwarmt gelijkmatig en voorkomt koude meubels en droge lucht.

Over het merk

Ontdek de kracht van speksteen

De naam speksteen klinkt wellicht wat bijzonder. Eigenlijk kan dit het beste vergeleken worden met een accu. De warmte wordt dusdanig opgeslagen en vastgehouden, zodat de kachel nadat het vuur gedoofd is nog wel tot 12 uur warmte afgeeft. Daarom is een speksteenkachel een goede manier om de woning te verduurzamen. Immers, hoog rendement uit de kachel komt ten goede aan de energierekening.

Speksteen geeft de warmte gelijkmatig af en is vergelijkbaar met de infrarode warmte van de zon. Infrarode warmte is de meest natuurlijke vorm van warmte en verwarmt objecten in de ruimte. Deze warmte voelt als een omhullende deken en verwarmt zowel je hele lichaam als de omgeving.

Een speksteenkachel verbetert het binnenklimaat van je woning in vergelijking met andere houtkachels. Dit komt doordat er bij een speksteenkachel minder luchtcirculatie is, waardoor de lucht minder uitdroogt en het niet benauwd aanvoelt. De stralingswarmte van de speksteenkachel zorgt er bovendien voor dat ook de muren warm worden. Hierdoor condenseert het vocht uit de lucht niet, en blijft de luchtvochtigheid op een aangenaam en gezond niveau.

Vraag het aan één van onze specialisten!

Informatie aanvragen