Onze merken

Janco de Jong

Overal thuis

Janco de Jong uit Oldeberkoop is de oprichter van het huidige bedrijf, dat in Gorredijk is gevestigd. In 1978 veranderde Janco de Jong zijn hobby in een beroep en startte een siersmederij. In het begin vervaardigde hij voornamelijk siersmeedwerk zoals lampen, kandelaars, kunstobjecten, hekwerken en schoorsteenkappen. In 1981 ontwierp hij op een stuk board in zijn werkplaats een houtkachel. Hij maakte een prototype en zo werd de eerste JAnus houtkachel geboren.
 
Sinds die beginjaren hebben er veel ontwikkelingen plaatsgevonden. De kachels van Janco de Jong staan sinds 1981 bekend om hun eenvoudige, strakke design gecombineerd met geavanceerde verbrandingstechnologie. Het oorspronkelijke ontwerp heeft belangrijke technische verbeteringen ondergaan. Deze verbeteringen hebben het rendement aanzienlijk verhoogd en het gebruiksgemak verder geoptimaliseerd.

Onze modellen

Kachels van Janco de Jong

Op zoek naar een houtkachel van JAcobus in de omgeving van Barneveld? Wij helpen u hier graag bij het vinden van de juiste kachel of haard. Benieuwd naar verschillende modellen? Bekijk ze via de onderstaande button!

A
jacobus-6-kwadraat-inbouw-tunnel-thumbnail

JAcobus 6 Kwadraat inbouw tunnel

 4.295,00

A
jacobus-9-kwadraat-hangend-tunnel-thumbnail

JAcobus 9 Kwadraat hangend tunnel

 4.695,00

A
jacobus-9-kwadraat-vrijstaand-tunnel-thumbnail

JAcobus 9 Kwadraat vrijstaand tunnel

 4.195,00

A
jacobus-12-kookkachel-thumbnail

JAcobus 12 kookkachel

 3.490,00

Een tijdloos design en robuuste kwaliteit

JAcobus kachels

De JAcobus houtkachel is een puur Nederlands product, ontstaan uit jarenlange ervaring en vakmanschap. Bij de ontwikkeling van de JAcobus houtkachel heeft men optimaal gebruikgemaakt van nieuwe technieken en materialen.
 
Het resultaat is een houtkachel die vooruitloopt op strengere regelgeving met betrekking tot de uitstoot van houtkachels en die bovendien zeer gebruiksvriendelijk is. Dankzij de 1-knopsbediening is de JAcobus een robuuste kachel, zonder kwetsbare onderdelen, die eenvoudig door iedereen te bedienen is.
 
JAcobus 6 Het kleinste model van de JAcobus-serie heeft een vermogen van 3,5 tot 7 kW en kan ruimtes tot 120 m³ verwarmen. Deze ‘mini’ biedt naast comfort en gezelligheid voldoende warmte om de meeste woon- en verblijfruimtes te verwarmen.

JAcobus 9 De JAcobus 9 is het middelgrote model dat qua vermogen in bijna elke huiskamer past. Het vermogen is eenvoudig aan te passen en varieert van 5 tot 10 kW, waardoor de JAcobus 9 geschikt is voor ruimtes vanaf 120 m³.

JAcobus 12 Het grootste model, de JAcobus 12, is perfect voor het verbranden van grote houtblokken. Met een vermogen van 7 tot 14 kW is de JAcobus 12 ideaal voor het verwarmen van grote woonkamers of andere ruimtes tot 250 m³.

Stoken met gemak

Pelletkachel

De JAcobus Pelletkachel heeft het uiterlijk van de authentieke JAcobus houtkachel, maar werkt op pellets – samengeperste houtvezels zoals houtsnippers en zaagsel.

Een goede pelletkachel heeft een zeer hoog rendement; de verhouding tussen brandstof en zuurstof is altijd optimaal dankzij de computergestuurde regeling. Hierdoor is de JAcobus Pellet, net als de JAcobus houtkachel met zijn unieke verbrandingssysteem, een duurzaam alternatief voor gasgestookte verwarmingssystemen.

Doordat de pellets automatisch worden aangevoerd door een continu aangedreven pelletmotor, is het systeem zeer gebruiksvriendelijk en zonder hinderlijk geluid, zoals vaak het geval is bij pelletkachels met een start- en stopmotor. Daarnaast zorgt dit systeem, mede dankzij de zware gietijzeren verbrandingspot, voor een prachtig vlambeeld.

Kwadraat

Janco de Jong heeft onlangs een nieuwe serie houtkachels geïntroduceerd: de JAcobus Kwadraat. Zoals de naam suggereert, is dit concept gebaseerd op de bestaande JAcobus houtkachel.

De nieuwe modellen hebben een strak design en zijn beschikbaar in drie basisvarianten: een hangende, een inbouw, een vrijstaande en een vrijstaande betonkachel. Deze kunnen allen worden uitgevoerd als front- of doorkijkkachel. Ze zijn leverbaar in 6, 9 en 12 kW en kunnen zowel met boven- als achteraansluiting worden geïnstalleerd.

Vraag het aan één van onze specialisten!

Informatie aanvragen