Onze merken

Olsberg

Innovatief sinds 1577

De basis van het succes van de Olsberg houtkachels is de jarenlange ervaring gecombineerd met een flinke dosis creativiteit. De mensen bij Olsberg zijn met recht de pioniers van de moderne verbrandingstechnieken te noemen. Door de vele innovaties van de laatste jaren zijn de Olsberg kachels maatgevend in houtkachel land. 

De innovatieve kijk van Olsberg op de verbrandingskamer van een houtkachel is het antwoord op de steeds strengere eisen die gesteld worden aan de rookafvoer met betrekking tot de fijnstofuitstoot. Onder andere de verbeterde techniek die zuurstof vermengt met onverbrande gassen, zorgt ervoor dat het rookgas veel minder fijnstof en koolmonoxide bevat. Daarbij brandt Olsberg efficiënter dus daardoor doet u ook nog eens langer met uw hout. 

Onze modellen

Haarden en Kachels van Olsberg

Op zoek naar een Olsberg kachel in de omgeving van Barneveld? Wij helpen u hier graag bij het vinden van de juiste kachel of haard. Benieuwd naar verschillende modellen? Bekijk ze alvast via de onderstaande button!

A+
olsberg-osorno-thumbnail

Olsberg Osorno

 5.996,00

A+
olsberg-tipas-compact-ii-thumbnail

Olsberg Tipas Compact II

 3.863,00

A+
olsberg-salado-compact-thumbnail

Olsberg Salado Compact

 4.168,00

A+
olsberg-draco-staaldeur-thumbnail

Olsberg Draco Staaldeur

 3.267,00

Optimale verbranding

Olsberg efficiency controller

De OEC is een ingebouwde sensor die de luchttoevoer in de kachel regelt. Het controleert constant de temperatuur in het afvoergas en vergelijkt het met de ideale omstandigheden en past dit aan. De servomotor zorgt ervoor dat de hoeveelheid verbrandingslucht goed geregeld wordt.

Geoptimaliseerd verbrandingsproces met de OEC door:

  • Rookgastemperatuurgestuurde luchttoevoer
  • Melding voor bijvullen
  • Sensor in de deur
  • Optimale zuurstofverhoudingen.

Minimaal 80% rendement

Laag vermogen en hoog rendement

Dankzij de hoge verbrandingskamer en de halfronde vorm van het glas biedt de kachel een groot vuurzicht, waar veel mensen van genieten. Wat de Olsberg kachels uniek maakt, is hun vermogen om een laag vermogen te handhaven terwijl het rendement hoog blijft. Dit lage vermogen wordt bereikt door de kleine stookbodem, die beperkt hoeveel hout er in de kachel kan worden gelegd en daardoor minder warmte produceert.

Bovendien hebben deze kachels een indrukwekkend hoog rendement; zelfs bij een zeer laag vermogen kan een rendement van 80% worden bereikt. Deze unieke combinatie maakt de Olsberg kachels zo bijzonder! Dankzij het lage vermogen is het ook mogelijk om een grote houtkachel in een kleine woning te plaatsen zonder dat er te veel warmte wordt gegenereerd.

Powerblocks

Ontwerp uw eigen kachel

Een aantal Olsberg kachels zijn zelf te configureren. Denk hierbij aan een keramiek of natuurstenen bovenplaat en/of zijkanten. Daarnaast is het mogelijk om Olsberg houtkachels uit te rusten met zogenaamde PowerBlocks. Dit zijn warmteopslag stenen. De kachel wordt dan wat hoger en de efficiëntie neemt ook toe. Het is zo mogelijk om een moderne kachel met de eigenschappen van een traditionele speksteenkachel te creëren.

Vraag het aan één van onze specialisten!

Informatie aanvragen