Onze merken

Xaralyn

Hoe is Xaralyn ontstaan?

Wilfred Kos was al van jongs af aan gefascineerd door haarden en kachels. Hij realiseerde zich echter al snel dat niet elk huis een aansluiting voor een vuurplaats heeft. Dit bracht hem op het idee om bio-ethanol, een alternatieve brandstof, te gebruiken als oplossing om in elke ruimte een haard te kunnen plaatsen. Tot dat moment was het bezit van een haard of kachel alleen weggelegd voor een selecte groep consumenten. Met de ontwikkeling en introductie van bio-ethanolhaarden werd de noodzaak van een rookkanaal overbodig. Hierdoor werd Xaralyn een van de eerste pioniers in Europa op het gebied van bio-ethanolhaarden.

Het bedrijf heeft jarenlang gewerkt aan de doorontwikkeling van deze haarden, met als hoogtepunt het wereldwijde patent op bio-ethanolbranders met een keramische steen en een keramische brander. Deze bio-ethanolbrander met keramische steen was een revolutie in veiligheid en bleek zelfs zuiniger in gebruik dan de tot dan toe bestaande systemen. Het is een absoluut veilig systeem dat overal binnenshuis gebruikt kan worden zonder rookkanaal. Bovendien maakt het gebruik van een niet-fossiele brandstof en is het CO2-neutraal.

Onze modellen

Haarden van Xaralyn

Op zoek naar een bio-ethanolhaard van Xaralyn in omgeving Barneveld? Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste kachel of haard en voorzien u van een passend advies!

xaralyn-inbouwunit-l-fp-2s-bio-ethanolhaard-thumbnail

Xaralyn Inbouwunit L FP 2S bio-ethanolhaard

 899,00

xaralyn-ambiance-front-thumbnail

Xaralyn Ambiance Front

 2.739,00

xaralyn-shigo-designhaard-thumbnail

Xaralyn Shigo designhaard

 829,00

xaralyn-milano-vrijstaande-doorkijkhaard-thumbnail

Xaralyn Milano vrijstaande doorkijkhaard

 1.269,00

Sfeervol genieten

Hoe werken de haarden van Xaralyn?

De brandstof die gebruikt wordt voor de haard is bio-ethanol. De damp van het bio-ethanol is brandbaar en geeft de haard zijn mooie vlammen. De verbranding van deze damp is schoon en volledig. Voor deze verbranding zijn de volgende elementen nodig, namelijk: brandstof, zuurstof en temperatuur. Goede ventilatie is daarom erg belangrijk, want zo kan de haard voorzien blijven van voldoende zuurstof. 

Een bio-ethanol haard is erg onderhoudsvriendelijk. De haard creëert echte vlammen, maar er blijft geen residu of as achter en heeft daarom dus geen onderhoud nodig. Hierdoor heeft u meer tijd over om echt te genieten van de warme vlammen van een bio-ethanol haard. 

 

gemakkelijk te plaatsen

Ontwerp uw eigen sfeervolle bio-ethanol inzethaard

Met een bio-ethanol inzethaard heeft u de mogelijkheid uw eigen haard te ontwerpen. Indien u een bestaande haard heeft of zelf een haard wilt ontwerpen dan kunt u kiezen voor een inzethaard. Xaralyn biedt u de keuze tussen verschillende bio-ethanol inzethaarden in verschillende formaten. Indien u van ‘echt’ vuur houdt, kies dan voor de bio-ethanolbrander met keramische steen. Deze inbouwunit is eenvoudig zelf in te bouwen, een rookgasafvoer is niet nodig.

Bijna geurloze verbranding

Welke geur heeft bio-ethanol?

Bio-ethanol brandt zelf niet; het gas dat vrijkomt bij de verdamping brandt. Daarom moet een bio-ethanolhaard eerst opwarmen. Hoe kouder het is, hoe minder verdamping en hoe lager de vlammen. Bio-ethanol wordt gemaakt van plantenresten en produceert weinig geur bij verbranding, hoewel sommige gebruikers wel iets waarnemen. Net als bij een houtkachel wordt er zuurstof uit de ruimte onttrokken, wat merkbaar is zonder ventilatie.

Voor ventilatie is het niet altijd nodig om een raam te openen; mechanische ventilatie, een open binnendeur of een ventilatierooster kan voldoende zijn. De benodigde ventilatie hangt af van de grootte van de brander en de ruimte. In West-Europa wordt bio-ethanol vaak gemaakt van mais of maisafval, wat een lichte zoetige geur kan geven.

Bio-ethanol is nooit 100% zuiver en moet gedenatureerd worden, waarbij de zuiverheid van bio-ethanol na het proces 95-97% is. Het toevoegen van geur aan ethanol is niet ideaal, omdat geuren op oliebasis zijn en verbranding van olie aanslag geeft. Een aromatische olie kan beter naast de brander worden geplaatst.

Vraag het aan één van onze specialisten!

Informatie aanvragen