Onze merken

Dovre

Vuur met karakter

Dovre is een Belgisch familiebedrijf wat zich heeft gespecialiseerd in ontwikkeling, productie en verkoop van haarden en kachels van hoogwaardig gietijzer. De houtkachelfabrikant heeft een leidende positie verworven op het gebied van ijzer gieten. De houtkachels kenmerken zich door bijzonder design, uitstekend rendement en optimale verbranding.

Deze kachels vinden hun oorsprong in Scandinavië. Dé plaats waar rendement en verwarming dagelijks bewezen moet worden als een eerste levensbehoefte. De voortgaande ontwikkelingen zijn daarbij van cruciaal belang. Denk bijvoorbeeld aan een externe luchttoevoer. Klinkt simpel, maar het is baanbrekend! Bij verbranding is zuurstof nodig. Dat weten we allemaal. Nemen we de zuurstof uit de ruimte op, dan gaat de luchtkwaliteit achteruit. Zeker tegenwoordig met de goed geïsoleerde woningen en beperkte ventilatiemogelijkheden.

Onze modellen

Haarden en Kachels van Dovre

Wij hebben verschillende houtkachels van Dovre opgesteld staan in onze showroom in Barneveld. Wij helpen u hier graag bij het vinden van de juiste kachel of haard. Benieuwd naar verschillende modellen? Bekijk ze alvast via de onderstaande button!

A+
dovre-rock500-wb-thumbnail

Dovre Rock500 WB

 3.134,00

A+
dovre-540w-thumbnail

Dovre 540W

 1.942,00

A
dovre-bow-thumbnail

Dovre BOW

 2.311,00

A
dovre-sense-303-thumbnail

Dovre Sense 303

 2.880,00

modern, tijdloos of klassiek

Vrijstaande houtkachels

Dovre biedt een breed assortiment van moderne, tijdloze of juist klassieke kachels. Altijd vervaardigd uit hoogwaardig gietijzer. Gietijzer is de perfecte warmtegeleider. Vormvast en zo sterk dat het de beste garantie geeft voor uw kachel. 

De nieuwste generatie houtkachels beschikt over een innovatief dubbel verbrandingssysteem. Secundaire lucht wordt via de achterkant van de kachel aangevoerd, waar deze eerst wordt verwarmd en daarna door een speciale vlamplaat de verbrandingskamer binnenkomt.

Dit proces zorgt voor een secundaire verbranding, waarbij de resterende onvolledig verbrande rookgassen opnieuw ontbranden. Het resultaat is een hoger warmterendement en een schonere, milieuvriendelijkere verbranding.

Uniek én eenvoudig

Inzethaarden

Een inzethaard biedt tegenwoordig een alternatief voor een traditioneel open vuur. Moderne verbrandingstechnieken zorgen ervoor dat de ‘gesloten’ inzethaard een zeer functionele en milieubewuste manier van verwarmen en stoken is.

Dankzij de zeer efficiënte verbranding heb je veel meer controle over het brandstofverbruik en de uitstoot van stofdeeltjes. De inzethaarden van Dovre kunnen in de opening van een bestaande open haard worden geschoven, zonder structurele werkzaamheden te moeten uitvoeren.

Gietijzer zoals alleen Dovre het maakt

Een eigen ijzergieterij

In België gebeurt het allemaal. Daar is Dovre gevestigd en hebben zij hun eigen fabriek met indrukwekkende ijzergieterij.

Het productieproces van gietijzer begint met de ovens. Aangedreven door elektriciteit, zuurstof en aardgas, worden ze opgestookt en smelten ze de grondstoffen tot een mix die perfect in balans is voor gietijzer. De gietlijn produceert groene zandblokken met fijne zandkorrels, zodat uw gietijzeren product absolute precisie krijgt. De fabriek beschikt over hooggespecialiseerd apparatuur om ervoor te zorgen dat zij aan alle behoeften van de klant kunnen voldoen. 

Vraag het aan één van onze specialisten!

Informatie aanvragen